RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Звернення до Зеленського через ДТП з Зайцевою: з'явилися нові деталі і важливе пояснення

Адвокат Лариса Матвєєва описала ситуацію зі зверненням до президента в зв'язку з розслідуванням резонансної ДТП на вулиці Сумській в Харкові в жовтні 2017 року, в результаті якої загинули шість чоловік.

Про це адвокат написала на своїй сторінці в Facebook.

Вона зазначила, що потерпілі хочуть невідворотності покарання для винних і обурені цинізмом захисту Олени Зайцевої, яку, як і Геннадія Дронова, засуджено в лютому 2019 року до 10 років в'язниці.

"У людей, які втратили найближчих і своє здоров'я, не так багато залишається бажань, але вони сподіваються, що на прикладі цієї справи почне змінюватися система: на виявлення в даному процесі порушення чинного законодавства поліцейськими, слідчим, експертами, лікарями повинна послідувати реакція, інакше такі справи і далі продовжать затягувати і розвалювати на догоду тим злочинцям, хто може собі це дозволити.

Зараз подібні справи продовжують тягнутися роками по всій Україні і люди з жахом бачать, як розвалюють доказову базу ті, хто повинні її збирати, як приходять непідготовлені і безініціативні прокурори в суд, як суди переносяться з місяця в місяць і так може тривати роками, при цьому по окремих справах винуватців ДТП навіть не позбавляють права на керування транспортними засобами ... у людей нерви вже на межі і президент як гарант конституційних прав, на наш погляд, має забезпечити законність в державі", - написала адв кат.

Вона також перерахувала питання, які потребують додаткового контролю у цій справі.

"Ми хочемо прозорості та відкритості за всіма цими питаннями, хочемо, щоб дії посадових осіб були перевірені і прийнято рішення, що ж це було: некомпетентність або корупція. Не повинні потерпілі боротися виключно своїми силами за кожен доказ, інакше навіщо нам поліція, прокурори і держава в цілому?", - підкреслила Матвєєва.

Вона також повідомила, що розгляд апеляційних скарг Зайцевої та Дронова призначено на 14 серпня на 11:00 в приміщенні Харківського апеляційного суду.

Нагадаємо, 18 жовтня 2017 року центрі Харкова автомобіль, за кермом якого перебувала Зайцева, врізався в інше авто і вилетів на тротуар. В результаті п'ятеро людей загинули на місці, а ще шестеро потрапили до лікарні у важкому стані. Одна з постраждалих незабаром померла в лікарні.

Як повідомляв "Апостроф", адвокат Геннадія Дронова домігся відновлення справи проти експертів Харківського обласного бюро судово-медичних експертиз.

Через два роки після трагедії в мережі розповіли історію дівчини, яка серйозно постраждала в ДТП на Сумській.