RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

"Гаманець" Тягнибока провернув схему з землями ветеранів АТО

Колишній народний депутат, головний фінансист ВО "Свобода" Ігор Кривецький заволодів 65,51 га в селі Стрілки Львівської області, які були виділені учасникам АТО.

Як повідомляє "Апостроф" , про це йдеться в розслідуванні "Наші гроші. Львів".

На кадастровій карті вказано, що дані ділянки землі призначені для ведення особистого сільського господарства. За даними Госгеокадастра, їх вартість становить 353,12 тисячі гривень.

Земельні ділянки належать компанії "Еко ферма Едем", власником якої є ТОВ "Узлісся" Кривецького.

Цікаво, що довгий час на кадастровій карті інформація про власність була прихована, а місцеві чиновники на офіційні запити не відповідали.

"Серед власників ділянок по 2 га, з яких були сформовані ділянки для Кривецького, були і одіозні львівські активісти. Зокрема, відомі участю у вуличних акціях у Львові члени "Українського союзу учасників АТО" і засновники житлово-будівельних і обслуговуючих кооперативів "Патріот 1, 2, 3". Це Олег Дудок, Андрій Різничок і Костянтин Дерюгін", - йдеться в повідомленні журналістів.

Отримали тут ділянки не військові, а наближені до Кривецьке люди.

Цікаво, що недавно компанії екс-нардепа стали власниками ще 52 га. Вони викуповували земельні ділянки, в тому числі, в учасників АТО та їхніх родичів.

Нагадаємо, що Кривецький, якого вважають одним з головних спонсорів партії Олега Тягнибока "Свобода", побудував багатоповерховий офіс в Києві.