RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

"Втік" з суперлабораторії: названа несподівана версія появи коронавірусу

Смертельний коронавірус міг зародитися в лабораторії китайського міста Ухань, яка має статус вищого рівня біологічної загрози. Тут вивчають найбільш небезпечні патогени в світі.

Про це повідомляє азіатська преса.

У статті йдеться про те, що ще в 2017 році авторитетне американське видання Nature виражало побоювання з приводу діяльності лабораторії.

Лабораторія рівня біобезпеки 4 (BSL-4) обійшлася в 300 мільйонів юанів (44 млн доларів). Її діяльність, зокрема, включала програму по вивченню "патогена, що викликає атипову пневмонію (або SARS)". Журналісти висловлювали занепокоєння: чи не можуть віруси вирватися за межі лабораторії. При цьому зазначалося, що в Пекіні вірус атипової пневмонії "втік" з території об'єктів високого рівня захисту кілька разів.

Тим часом в соціальних мережах активно стверджують, що саме з лабораторії в Ухані міг "втекти" смертельно небезпечний вірус, хоча фахівці виключають такий розвиток ситуації.

У той же час офіційна влада заявляють, що коронавірус виник з нелегального ринку морепродуктів в Ухані, який "проводив незаконні операції з дикими тваринами".

За останніми даними в результаті зараження вірусом 25 померлих, 830 хворих, 177 у важкому стані.

Нагадаємо, що в китайському місті Ухань, де вперше зареєстрували смертельно небезпечний коронавірус, інфікована людина померла прямо в приймальному відділенні лікарні.