RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Підозрюють у зґвалтуванні 17-річної: нові деталі скандалу з українським дипломатом в Молдові

Консул України в місті Бєльци (Молдова) Олександр Сторожук тимчасово відсторонений від виконання посадових обов'язків у зв'язку з підозрою у згвалтуванні 17-річної дівчини.

Про це повідомляє інформагентство "Інтерфакс-Україна", посилаючись на прес-службу МЗС України.

"Міністерство закордонних справ і європейської інтеграції Республіки Молдова повідомило посольству України про проведення слідчих дій компетентними органами цієї держави з метою перевірки заяви... Молдавська сторона висловила прохання, щоб зазначена особа не полишала територію Молдови на час проведення слідчих дій", - йдеться в повідомленні.

Державним секретарем МЗС України відкрито дисциплінарне провадження, на час проведення якого вказаний дипломат відсторонений від виконання посадових обов'язків.

"Про результати проведення слідства молдавськими компетентними органами буде проінформовано додатково", - додали у зовнішньополітичному відомстві.

Нагадаємо, увечері 4 лютого в Бєльцях двоє чоловіків 37 і 38 років згвалтували 17-річну дівчину. У ЗМІ повідомляли, що один з підозрюваних - консул України в Бєльцях, і його поки не затримали через дипломатичний імунітет, а другий фігурант справи затриманий на 72 години.

Як повідомляв "Апостроф", в 2019 році у нардепа Романа Іванісова виявили судимість за групове згвалтування.