RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

​Я не буду мовчати: батько Гандзюк жорстко звернувся до Зеленського через дії генпрокурора

Батько вбитої активістки Катерини Гандзюк звернувся до президента України Володимира Зеленського після того, як генпрокурор Ірина Венедиктова відсторонила свого заступника Віктора Трепака від розслідування вбивства.

Про це повідомляє Віктор Гандзюк на своїй Facebook-сторінці.

"Володимире Зеленський, те що новий генпрокурор Венедиктова починає свій шлях на посаді з брехні по справі вбивства моєї дочки, Катерини Гандзюк - це відверта ганьба, про яку я не збираюся мовчати", - написав він.

Також батько активістки запитав, чому він повинен мовчати, коли читає радісні пости адвокатів глави Херсонської облради Владислава Мангера, який підозрюється в організації нападу на Катерину.

"Чому я повинен мовчати, коли читаю брехню генпрокурора про те, що вона не забирала справи у прокурора, який весь цей час копав херсонський кримінал і нарешті робив щось нормальне в справі Каті? Чому я повинен мовчати, коли читаю брехню, що новий генпрокурор нічого не забирала, якщо я бачу офіційний документ, Венедиктова призначила нового куратара у цій справі?", - написав Віктор Гандзюк.

Він вважає, що у прокурорів і так мало часу, що потрібно поспішати, тому що з кожним днем і місяцем шанси на справедливість стають все меншими.

"Чому я повинен мовчати, якщо очевидно, що у нового куратора просто немає часу розбиратися в сотнях прізвищ криминального ОЗУ, яке роками вбивало людей на Херсонщині? Чому я повинен мовчати, якщо ви мені особисто обіцяли результат, а зараз ваша протеже за один день робить цей результат ще на місяці вперед недосяжним? Чому я повинен мовчати, коли прокурор, який перший серйозно взявся за справу і повернув в Україну кримінального авторитета Москала і виписав йому підозру, подав у відставку?", - зазначив батько вбитої.

Віктор написав, що поки Зеленський не відповідає на всі ці питання, то сам він мовчати не буде.

"Чому мовчите, коли нового генпрокурора взагалі не цікавить доля десятків інших активістів, які пережили десятки інших нападів? А Сергію Стерненку взагалі прямо говорять, що замість розслідування трьох нападів на нього, йому треба готуватися до в'язниці? Що відбувається? А мене теж потім до в'язниці посадите, бо не мовчу?", - йдеться в зверненні.

Детальніше про розслідування читайте в матеріалі "Апострофа": Рік без Каті: чому замовники вбивства Гандзюк досі на свободі.