RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Ворог просунувся у Бахмуті та зміцнює оборону на півдні України: свіжі карти боїв

На чотириста дев’ятнадцяту добу повномасштабного російського вторгнення, окупанти продовжують наступати на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. При цьому ворог також готується до контрнаступу ЗСУ на півдні.

Про це повідомляють в Інституті вивчення війни (ISW).

Схід України

На Куп'янському напрямку, за 8 км на північний схід від Куп'янська, спостерігалися дії російських окупантів біля Синьківки. На Лиманському напрямку, північніше Спірного (25 км на південь від Кремінної), також були зафіксовані їхні дії. За даними DeepState, війська РФ намагаються покращити своє тактичне положення в Серебрянському лісництві та біля Вільшан. Російські військові публікують відеоматеріали, що демонструють використання термобаричної артилерійської системи ТОС-1А неподалік від Кремінної. Також є дані про збільшення кількості бойових вильотів ворога у напрямку Сватового.

Бойові дії у місті Бахмут тривають. Інформація про просування ворога підтверджена кількома джерелами. За даними DeepState, окупанти зменшили тиск з центру, але збільшили на південь від Ягідного до Хромового та біля "Алеї троянд", де мають прогрес. За інформацією ISW, ворог продовжує просуватися на північ від траси T0504, що з'єднує Костянтинівку, Часів Яр та Бахмут, вздовж головної залізниці в Бахмуті. На Бахмутському напрямку ворог проводить атаки біля населених пунктів Іванівське та Предтечине.

Читайте також: Майже півтисячі окупантів та десятки одиниць техніки: Генштаб уточнив втрати ЗС РФ за добу

В зоні Авдіївського напрямку відбувалися бойові дії біля Новокалинового, Сєверного та Первомайського на території Донецької області. На Мар'їнському напрямку ворожі війська атакували район Мар'їнки. За даними розвідки, противник зазнав поразки. За повідомленням військових аналітиків DeepState, тривають зіткнення на захід від Новобахмутівки, в Мар'їнці та біля Вугледара.

Південь України

Українські війська зафіксували будівництво укріплень та оборонних рубежів російськими військами в Херсонській та Запорізькій областях. Також зафіксовано продовження обстрілів з боку ворога.

Раніше ми писали, чому Китай "зачастив" до Росії.

Вас може зацікавити:

Партизани "оновлюють" російські гроші на окупованій частині України: фото

"Має ознаки безхазяйності": окупанти у Мелітополі відбирають житло місцевих жителів

Привиди сірої зони: історія молодих партизанів, які "кошмарили" окупантів