RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

ЗСУ "заспокоїли" окупантів під Кліщіївкою, Андріївкою та Бахмутом

Російські окупанти атакують Авдіївку, на Бахмутському, Мар'їнському, Куп'янському та Лиманському напрямках, а Сили оборони України продовжують штурмові дії на Мелітопольському напрямку та просуваються на південь від Бахмута.

Про це повідомляє пресслужба Генерального штабу ЗСУ.

Читайте також: Бліцкриг не вдався: що росіяни намагаються зробити в Авдіївці

"Протягом минулої доби відбулося майже 70 бойових зіткнень. Загалом ворог завдав 1 ракетного та 18 авіаційних ударів, здійснив 35 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах", - йдеться у повідомленні.

Під авіаційні удари потрапили Архангельське, Мар'їнка, Новомихайлівка, Старомайорське Донецької області; Одрадокам'янка, Миколаївка, Ольгинка, Тягинка, Іванівка Херсонської області.

Під артилерійським вогнем опинилися понад 80 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей.

У зоні відповідальності ОСУВ "Північ" на Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація залишається без істотних змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону у Білгородській області.

У зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця" на Куп'янському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії у районі населених пунктів Синьківка та Іванівка Харківської області.

На Лиманському напрямі ворог наступальних (штурмових) дій не вів, продовжує перегрупування військ.

На Бахмутському напрямку українські воїни відбили 5 атак противника в районах Богданівки та Хромового Донецької області. Також ворог намагався відновити втрачене становище у Кліщіївки та Андріївки, де наші захисники відбили 10 атак.

Своєю чергою, Сили оборони України продовжують штурмові дії на південь від Бахмута Донецької області, завдають ворогові втрати в живій силі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах.

У зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" на Авдіївському напрямку ворог не залишає спроб оточити Авдіївку, активно застосовує авіацію, але наші воїни стійко тримають оборону та завдають окупантам значних втрат. Безуспішними були наступальні дії противника в районах Степового, Авдіївки, Тоненького, Північного Донецької області, де силами оборони відбито понад 20 атак.

На Мар'їнському напрямку загарбники вели безуспішні штурмові дії у районах Мар'їнки та Новомихайлівки Донецької області. Тут українські воїни відбили 18 атак супротивника.

На Шахтарському та Запорізькому напрямках ворог зберігає військову присутність, здійснює перегрупування сил.

Водночас Сили оборони України продовжують проведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, завдають окупаційним військам втрати в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж усієї лінії фронту.

У зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" на Херсонському напрямку наші захисники ведуть контрбатарейну боротьбу, завдають вогневої поразки тилам противника.

"Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала удар по району зосередження особового складу та ще один - по зенітно-ракетному комплексу противника. Підрозділи ракетних військ уразили район зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та 2 артилерійських засоби противника", - додали в пресслужбі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Служба безпеки України успішно атакувала електропідстанцію у Білгородській області.

  • Вас також може зацікавити:

Під Красногорівкою ЗСУ "косять" російських штурмовиків сотнями

Мінус $11 млн із бюджету Росії: ЗСУ "приземлили" ще один літак СУ-25 окупантів

Замість здатися - кинув гранату: як бійці 3 ОШБр полонили окупантів, відео