RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Тривають важкі бої, за добу 30 зіткнень з ворогом: зведення Генштабу

На всій лінії фронту в Україні ситуація залишається важкою - російські окупанти продовжують атакувати на Авдіївському, Бахмутському, Мар'їнському та Куп'янському напрямках, а Сили оборони України продовжують штурмові дії на Мелітопольському напрямку і просуваються на південь від Бахмута.

Про це повідомляє пресслужба Генерального штабу ЗСУ.

Читайте також: Бліцкриг не вдався: що росіяни намагаються зробити в Авдіївці

"Протягом доби відбулось 30 бойових зіткнень. Загалом ворог завдав 7 ракетних та 47 авіаційних ударів, здійснив 43 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах", - йдеться у повідомленні.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація без істотних змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Певні підрозділи збройних сил Білорусі виконують завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, обстрілює населені пункти з території РФ, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України. Під обстріли потрапили Діброва Чернігівської області; Атинське, Степок, Грабовське Сумської області; Стрілка, Будівництво Харківської області.

На Куп'янському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії у районі населеного пункту Синьківка Харківської області. Під артилерійські обстріли потрапили близько 10 населених пунктів, серед них Кам'янка, Дворічна, Синьківка, Петропавлівка, Іванівка Харківської області.

Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною. На Лиманському напрямку ворог наступальних дій не вів. Завдав авіаційних ударів у районах Серебрянського лісництва, Спірного, Виїмки Донецької області. Також обстріляв з артилерії населені пункти Невське, Білогорівка Луганської області та Спірне, Роздолівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку ворог безуспішно намагався відновити втрачене становище біля Кліщіївки та завдав авіаційних ударів у районах Андріївки, Курдюмівки Донецької області. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися понад 10 населених пунктів, зокрема, Часів Яр, Іванівське, Кліщіївка, Біла Гора, Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії в районах населених пунктів Авдіївка, Тоненьке, Первомайське Донецької області, де силами оборони відбито 5 атак. Також противник завдав авіаційних ударів у районах Архангельського, Новокалинового, Новобахмутівки, Семенівки, Степового, Бердичів, Авдіївки, Північного, Орлівки Донецької області. Обстрілів ворога зазнали 15 населених пунктів, серед них Олександропіль, Керамік, Степове, Авдіївка, Північне Донецької області.

На Мар'їнському напрямку противник за підтримки авіації вів безуспішні штурмові дії в районах Мар'їнки та Новомихайлівки Донецької області. Тут наші захисники відбили понад 10 атак. Також противник завдав авіаційних ударів у районах Олександрополя, Катеринівки, Новомихайлівки Донецької області. Під артилерійським та мінометним вогнем окупантів опинилося 10 населених пунктів Донецької області, зокрема Красногорівка, Георгіївка, Мар'їнка, Перемога та Новомихайлівка.

На Шахтарському напрямку противник вів безуспішні штурмові дії в районі Старомайорського Донецької області. Окупанти завдали авіаційного удару в районі Вугледара Донецької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 10 населених пунктів, зокрема, Водяне, Вугледар, Пречистівка, Золота Нива, Благодатне Донецької області.

На Запорізькому напрямку противник наступальних дій не вів. Водночас завдав авіаційного удару в районі населеного пункту Новодарівка Запорізької області. Обстрілів зазнали понад 20 населених пунктів, зокрема, Малинівка, Полтавка, Гуляйпільське, Оріхів, Малі Щербаки, Кам'янське Запорізької області.

На Херсонському напрямку окупанти завдали авіаційних ударів у районах населених пунктів Новоберислав, Зміївка, Козацьке, Берислав, Миколаївка, Тягинка Херсонської області. Обстріляли населені пункти Херсон, Кізомис, Білозерка Херсонської області та Солончаки, Очаків Миколаївської області.

Водночас, Сили оборони України продовжують проведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку та штурмові дії на Бахмутському напрямку, завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці.

"Протягом доби авіація ЗСУ завдала 19 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та 1 - по зенітно-ракетному комплексу противника. Підрозділи ракетних військ уразили засіб протиповітряної оборони, 5 районів зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, 9 артилерійських засобів та ще 6 інших важливих цілей росіян” - додали у пресслужбі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Служба безпеки України успішно атакувала електропідстанцію у Бєлгородській області.

  • Вас також може зацікавити:

Під Красногорівкою ЗСУ "косять" російських штурмовиків сотнями

Мінус $11 млн із бюджету Росії: ЗСУ "приземлили" ще один літак СУ-25 окупантів

Замість здатися - кинув гранату: як бійці 3 ОШБр полонили окупантів, відео