RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

Всі новини

СБУ повідомила про підозру блогеру-ухилянту, який з-за кордону закликав чоловіків тікати від призову, фото

СБУ оголосила підозру блогеру-ухилянту Мирославу Олешку, який після втечі з України закликав чоловіків ховатися від призову.

Про це повідомила прес-служба СБУ.

Читайте також: Скільки українців втекли за кордон від мобілізації: озвучена неймовірна цифра

Відповідно до матеріалів справи, він незаконно виїхав з України під час повномасштабного вторгнення РФ і займається інформаційно-підривною діяльністю, яка шкодить ЗСУ.

Слідством встановлено, що Олешко, після підтвердження його придатності до військової служби та виклику до ТЦК, у серпні 2023 року покинув територію України на підставі підробленої довідки військово-лікарської комісії.

Перебуваючи за кордоном, він систематично публікує відео і дописи, в яких дискредитує призов на військову службу у ЗСУ та закликає українців ухилятися від служби в армії.

Наразі Олешку заочно повідомлено про підозру за перешкоджання законній діяльності Збройних сил України та використання завідомо підробленого документа). Санкції статей передбачають до 8 років ув'язнення.

Нагадаємо, в Україні викрили нову схему ухилення від мобілізації у вигляді укладання фіктивних шлюбів із жінками з інвалідністю.

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

  • Вас може зацікавити:

"З інвалідністю не хочете?": в Україні викрили нову схему ухилення від мобілізації

На пари можна не ходити: як чоловіки ховаються від армії в університетах

"Настав час інших": в Києві рідні військових вийшли на мітинг, фото