RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Криваве "посвячення в студенти" на Львівщині: як покарали фігурантів злочину

Старшокурсників, які побили студентів першого курсу, відрахували із Червоненського вищого професійного училища у Львівській області. Крім того, фігурантів і виселили із гуртожитку, а за фактом побиття прокуратура відкрила кримінальне провадження.

Про це повідомляє пресслужба Департаменту освіти та науки Львівської ОДА.

Читайте також: На Прикарпатті п’яний побив військовослужбовця: подробиці інциденту і відео нападу

Зазначається, що старшокурсників, які брали участь у побитті першокурсників, відрахували з училища та виселили з гуртожитку.

"Особи, що вчинили неприпустимі дії, понесуть відповідальність перед законом після розслідування поліції, куди звернулося керівництво закладу. Крім цього, за неповагу до гідності інших учасників освітнього процесу порушники відраховані з закладу та виселені з гуртожитку. Своєю чергою департамент освіти і науки Львівської ОВА додатково запроваджує низку заходів для запобігання та протидії цькуванню в навчальних закладах”, - йдеться у повідомленні.

За інформацією місцевих ЗМІ, директор Червоненського вищого професійного училища Тетяна Салабай повідомила, що з училища відрахували чотирьох 19-річних студентів 5 курсів. На оприлюдненому відео у побитті першокурсників брало участь щонайменше три хлопці і ще одна дівчина спостерігала за тим, що відбувається.

Як відомо, днями у соцмережах було опубліковано відео "присвяти" першокурсників Червоненського ВПУ. На відео підлітки у боксерських рукавичках б'ють молодших у груди та обличчя. Інцидент стався пізно ввечері у гуртожитку у селі Красне, за 6 км від Золочева. Після розголосу прокуратура відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 КПК України (хуліганство).

Раніше "Апостроф" повідомляв, що у Києві побили російського політв'язня Володимира Балуха, звільненого в рамках обміну з РФ.

  • Вас також може зацікавити:

Дитину побили на очах у вчительки: на Київщині стався кричущий випадок у ліцеї, відео

"Постановка і замовлення": професорка, яка довела студента до лікарні, записала відео з виправданнями

В Дніпрі вчителька влаштувала булінг школярці після прохання мами викладати українською мовою: деталі скандалу