RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Мобілізували з психіатричним діагнозом: з'явилися подробиці самогубства офіцера під Одесою

Молодший лейтенант Тимур Берая, мобілізований до лав Сил оборони три тижні тому, застрелився в одній із військових частин під Одесою. Інцидент стався 6 березня.

Про це повідомляє "Думська".

Журналісти поспілкувалися із сестрою офіцера – Юліанною Толстовою. Вона заявила, що її брат давно вже страждав на розлади психіки.

Юліанна розповіла, що загиблий отримав офіцерські погони після того, як закінчив військову кафедру за фактом навчання в Одеській національній академії харчових технологій. Далі його шляхи з армією ніяк не перетиналися - він заснував кавовий бізнес та займався здаванням житла в оренду.

Читайте також: В Україні хочуть мобілізувати засуджених: що пропонують в Раді

"Ще до війни було очевидно, що він хворий - він зривався в істерики, поводився неадекватно. А в лютому цього року у родички влаштував дебош і побив шибки в будинку, довелося викликати поліцію, яка насильно госпіталізувала його до клініки на Воробйова. Там він пролежав три тижні, потім його виписали з дивним діагнозом – психічний розлад через вживання канабісу, він дійсно іноді курив траву, але це було не системно, та я й не вірю, що від вживання канабіса може бути психічне захворювання! лікування на Воробйова був інший діагноз – психічний розлад через перенесені стреси», — повідомила вона.

За її словами, останні півроку брата активно ловив військкомат.

"Вони приїжджали до нього додому разів п'ять. Погрожували судом та арештом, ловили його на вулиці. Брат намагався ховатися. Але все ж таки вони його знайшли і вручили повістку, він розписався", - зазначила Юліанна.

В Україні триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року - повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

Раніше ми писали, коли Рада зможе розпочати розгляд законопроєкту про мобілізацію.

  • Вас може зацікавити:

Чи загрожує ухилянтам в’язниця: в Раді визначилися з покаранням

У Раді визначились, як каратимуть за порушення правил мобілізації і військового обліку

Мобілізація триває: кого із засуджених точно не призиватимуть