RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Ворог атакує на кількох напрямках: за добу на фронті - близько 100 бойових зіткнень

Російська армія активізувалася на Бахмутському напрямку та продовжує наступати на Куп'янському, Лиманському, Авдіївському, Новопавлівському, Оріхівському та Херсонському напрямах.

Про це повідомляє пресслужба Генерального штабу ЗСУ.

Читайте також: Росіяни намагалися вибити ЗСУ із плацдармів на лівобережжі Дніпра: зведення Генштабу

"Протягом минулої доби відбулося 97 бойових зіткнень. Загалом, ворог завдав 2 ракетних та 91 авіаційний удар, здійснив 160 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах", - йдеться у повідомленні.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація залишається без істотних змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямах противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки.

На Куп'янському напрямі ворог наступальних дій не вів.

На Лиманському напрямку ворог 1 раз атакував позиції наших захисників у районі Торського Донецької області.

На Бахмутському напрямку нашими воїнами відбито 33 атаки в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області та Верхньокам'янському, Спірне, Виїмка, Роздолівка, Часів Яр, Іванівське, Кліщіївка, Андріївка Донецької області.

На Авдіївському напрямку нашими захисниками відбито 18 атак у районах населених пунктів Новокалинове, Новобахмутівка, Бердичі, Первомайське та Нетайлове Донецької області.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Красногорівка, Георгіївка, Новомихайлівка, Костянтинівка, Водяне, Урожайне Донецької області, де ворог 29 разів намагався прорвати оборону наших військ.

На Оріхівському напрямку окупанти 7 разів атакували позиції наших захисників у районах Старомайорського Донецької області та Роботиного на Запоріжжі.

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, минулої доби, ворог здійснив 6 безуспішних атак на позиції наших військ.

"Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по 12 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та 4 зенітно-ракетних комплексах противника. Також, силами та засобами протиповітряної оборони України знищено одну керовану авіаційну ракету Х-59. Підрозділами ракетних військ завдано ураження по 1 району зосередження особового складу, 2 засобах протиповітряної оборони, 1 станції РЕБ противника”, - додали у пресслужбі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в ISW проаналізували зміни на фронті.

  • Вас також може зацікавити:

Україна розробила план для контрнаступу: Зеленський заінтригував заявою

Атака тривала майже сім годин: "шахеди" долетіли до Львівщини, в кількох областях лунали вибухи

Глава Пентагону розкритикував атаки України по російських НПЗ