RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

У США планують відновити польоти на Місяць: названі терміни

Американське аерокосмічне агентство NASA в 2020 році здійснить доставку вантажів на Місяць.

Про це повідомляє видання The New York Times.

Так, NASA уклало угоду з трьома компаніями про відправку корабля Orbit Beyond на Місяць у вересні наступного року. На супутник Землі доставлять серію невеликих роботизованих спускових апаратів з обладнанням і пристроями для експериментів.

Замовлення для поставок на поверхню Місяця отримали компанії Astrobotic Technology з Піттсбурга, Intuitive Machines з Х'юстона і Orbit Beyond з Едісона, штат Нью-Йорк. Представники NASA заявили, що розроблять, побудують і будуть керувати апаратами самі компанії. У свою чергу, такий розподіл роботи дозволить виконати місію в короткий термін за меншу ціну.

"NASA тут просто клієнт. Участь NASA - виконувати роль пасажира на задньому сидінні", - зазначив Кріс Калберт, керівник програми.

Першим у вересні 2020 році відправиться апарат компанії Orbit Beyond, який доставить 4 вантажа на Mare Imbrium ( "Море Дощів") - лавове плато, яке є одним з найбільших місячних кратерів.

Влітку 2021 року планується запустити корабель Astrobotic, який отримав 79,5 мільйона доларів і повинен доставити 14 вантажів в кратер Lacus Mortis ( "Озеро смерті").

Як повідомляв "Апостроф", Ілон Маск в коментарі підтвердив слова про Україну, що вона відіграла провідну роль в радянській космонавтиці.