RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Як підготувати автомобіль до зими: ТОП-7 важливих порад

Автомобіль вимагає серйозної підготовки для експлуатації в зимових, більш суворих, умовах. Автоексперти розповіли, на що слід звернути особливу увагу.

Про це пише російське видання РБК.

Перевіряйте рідини та фільтри

Перед настанням холодів у машин з пробігом понад 8 тис. кілометрів після ТО слід змінити масло в силовому агрегаті. Не зайвим буде перевірити повітряний фільтр і поміняти антифриз.

Не мийте машину в сильний мороз

Також необхідно упевнитися в справності печі та вентилятора, обробити замки дверей полімерної силіконовою змазкою і прочистити водостоки, щоб не застоювалася вода.

Не рекомендується мити автомобіль на морозі, але якщо все-таки довелося це зробити при температурі нижче мінус 10 градусів, залиште двері відкритими на п'ять хвилин, щоб вода, яка залишилася на ущільнювачах дверей, замерзла.

Не тягніть з гумою

Під час "перевзування" машини на зиму, з яким не варто тягнути, слід врахувати, що шипована гума краще підходить для поїздок за місто, бо забезпечує хороше зчеплення на льоду. Шини без шипів краще працюють на мокрому асфальті. Вузькі колеса ідеальні для снігу, але не такі хороші на твердих поверхнях.

Захищайте кузов

Експерти пропонують не дешевий, але ефективний спосіб захистити кузов від реагентів, снігу і льоду. Уникнути корозії допоможе повний детейлінг з глибоким очищенням, підфарбовуванням відколів, поліруванням і обробкою спеціальними складами.

Перевіряйте акумулятор

Перед зимою слід перевірити акумулятор і при необхідності зарядити батареї. У морозну погоду ємність батареї падає, а масло у двигуні - густіє. Крім того, додаткова енергія використовується на обігрів стекол, салону, сидінь і керма. А якщо поїздки не дуже тривалі, акумулятору не вистачає часу, щоб зарядитися.

Тримайте лобове в чистоті

Перед настанням холодів не буде зайвим поміняти щітки склоочисника, бо з часом гума щіток дубіє і тріскається. Зазначимо, що зараз випускаються навіть зимові варіанти "двірників" з каркасом, який захищений від льоду і снігу спеціальним чохлом. Що стосується "незамерзаєк", на них не варто економити - в дешевих рідинах найчастіше виявляються неприпустимі домішки.

Як підготуватися до всього

Покладіть в машині спеціальний "зимовий комплект": щітку для снігу, скребок для льоду, лопату і вологі серветки для стекол. Туди ж додайте розморозник для замків, силіконову змазку і комплект проводів для запуску двигуна. А перед далекою дорогою закиньте в багажник ланцюги проти ковзання, каністру, теплий одяг і взуття. Ваша передбачливість допоможе в екстремальних ситуаціях, які можуть виникнути в дорозі через сильний мороз.

Раніше ми назвали кращі б/у кросовери для осені та зими, яким не страшні різке похолодання і нічні заморозки.