RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Чи потрібно повертати кермо на 180 градусів: корисні поради

Досвідчені автомобілісти, які дали поради щодо безпечної їзди водіям з прифронтових районів, при паркуванні своєї машини залишають кермо в перевернутому стані, тобто на 180 градусів. На це є дві причини.

Про них і розповідає "Апостроф".

Читайте також: Як продовжити життя двірникам: три простих правила для водіїв

Причина №1

Залишивши кермо повернутим на 180 градусів, можна захистити кузов автомобіля від невеликих зіткнень на парковці. При такому положенні вивернуті колеса виступають за кузов, і якщо інший водій під час паркування свого авто не розрахує відстань, удар буде по покришці, а не по кузову. Це обійдеться автовласнику набагато дешевше при ремонті, ніж зміна кузова.

Причина №2

Також при такому положенні керма зручніше виїжджати з тісного паркування. Кермо, яке не посилено спецмеханізмами, зазвичай важко повернути при нерухомості машини, а якщо заздалегідь встановити колеса в потрібному положенні, потрібно буде лише трохи натиснути на педаль газу.

Нагадаємо, вже скоро в Україні настане справжня зима, а багатьом водіям доведеться "перевзувати" своїх "залізних коней" із літніх на зимові шини. Однак придбати шини того розміру, якого бажає водій, вдається не завжди – причини можуть бути різними. "Апостроф" повідомив, як правильно "взути" автомобіль до зими.