RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

"Руський мир" у вишиванці: соціолог вказав на важливу загрозу для України

В українському суспільстві матеріальні цінності переважають над постматеріальними, що може привести до утворення в Україні "руського миру в вишиванці".

Тау думку в інтерв'ю виданню "Новое время" озвучив доктор філософських наук, соціолог Євген Головаха.

"До матеріальних цінностей відносяться безпека, добробут і статус в ієрархії. До постматеріальних - самовираження і самореалізація", - відзначає він.

При цьому Головаха каже, що з європейських та глобальних досліджень цінностей профілі України і Росії залишаються схожими за винятком політичних цінностей.

"За ці чотири роки ми, змінивши політичну орієнтацію, відійшли дуже далеко від Росії як політичний суб'єкт. При цьому як носії системи вкорінених соціальних цінностей і уявлень про світ ми всі ще схожі, і тому велика загроза отримати дзеркальну Росії систему -"руський мир" у вишиванці ", - пояснює він.

За словами соціолога, суспільство, нетолерантне до людей з іншим кольором шкіри і іншою сексуальною орієнтацією, а також що не визнає різноманіття мов і релігій, буде по суті залишатися схожим на російське.

Головаха також додав, що в Україні є підстави для цього і нагадав про скандал, який стався на Книжковому форумі у Львові в зв'язку з презентацією дитячої книги про одностатеві сім'ї.

Як повідомляв "Апостроф", Головаха назвав причини уповільнення процесу визволення України від Росії.