RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

5 травня

4 травня

3 травня

2 травня

1 травня

Всі новини

Масове отруєння в київському ресторані: названо шокуючу кількість закладів-порушників

Під час моніторингу закладів громадського харчування, який проводився після масового отруєння продуктами компанії "Суші Ленд Євразія" і "Суші Лайф" в Києві, працівники Держпродспоживслужби відвідали 103 заклади, 15 з яких не дозволили проводити у них перевірку.

Про це повідомив заступник начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Києві Олександр Овчаренко, передає телеканал "112 Україна".

Він зазначив, що тільки в чотирьох закладах не виявили жодних порушень.

"Були виявлені випадки риби без маркування, тобто, за документами купують певну кількість риби у відомої компанії і під ці документи потім везуть рибу невідомого походження, невідомого виробника. Якої вона якості, незрозуміло", - говорить Овчаренко.

Він додав, що іноді ця риба надходила по всій мережі ресторанів (10-15 закладів).

"Були випадки, коли невідомого походження були що постачальник, що риба. Приїжджав такий хлопець у футболці і кедах, в поліетиленовому пакеті шматок лосося. Добрий день, я привіз продукцію", - сказав Овчаренко.

Зокрема, серед порушень фігурують: відсутність державної реєстрації потужностей, недостатня кількість виробничих приміщень, зберігання простроченої продукції разом з якісною, незадовільний санітарний стан виробничих приміщень, відсутність санітарних книжок у персоналу.

Як повідомляв "Апостроф", в результаті отруєння в зазначених ресторанах постраждали 34 людини.