RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

Всі новини

Глава театру в Києві оскандалилася з мовним законом: відео та реакція мережі

За допомогою закону про мову, який нещодавно прийняла Верховна Рада, українців роблять малоосвіченими.

Про це заявила художній керівник київського драмтеатру "Браво", актриса Любов Титаренко в ефірі телеканалу "112".

"Ми (росіяни або російськомовні українці, - ред.) Вчимо дітей прекрасній російській мові, намагаємося повернути їх до прекрасної російської літератури, прекрасної зарубіжної літератури, а зараз дають дітям автомат в руки, влаштовуючи їх в якісь націоналістичні школи. Або палицю. І з цим кийком дитина вже йде і воює. Вона відвойовує світ кийком. Скажіть, яку країну ми побудуємо. Ми побудуємо тільки плем'я божевільних людей, яке буде тільки боротися, навіть між собою. Вони будуть себе вбивати за виживання...", - зробила висновки керівник столичного театру.

На думку Титаренко, "цей закон покликаний вбивати".

"Не мовний закон потрібен, а потрібен хороший продукт українською мовою. Ми повинні показати, що ми можемо виробляти українське. Ми повинні показати, що наші письменники кращі. Ми повинні показати, що ми не гірші за інших", - зазначила актриса і керівник театру, яка в своєму театрі ставить спектаклі переважно російською мовою.

Титаренко також впевнена, що "нам нав'язують безграмотну України, крім української мови, в світі є багато прекрасного".

"Українці чують тільки себе, вони нас не чують! Якби вони хоча б ще щось розумне говорили, а вони тільки й здатні нам говорити: чий Крим?", - додала Титаренко.

Вона також в ефірі зазначила, що "з росіянами воювати не потрібно", тим більше, що "Крим ми втратили, він вже не повернеться за такої політики", а "як повернути Донбас, якщо там всі російськомовні".

Користувачів мережі, в свою чергу, розлютили слова акторки.

Як повідомляв "Апостроф", Верховна Рада проголосувала в підтримку проекту так званого закону про мову, що викликало бурю емоцій і обговорень в соціальних мережах.