RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Людям скандального нардепа роздали 41,5 га заповідної землі під Києвом: відео

Місцеві органи влади виділили людям, пов'язаним з народним депутатом Андрієм Деркачем, близько 41 гектара заповідної землі в Конча-Заспі під Києвом.

Про це повідомляється в розслідуванні журналістів програми "Наші гроші".

Формально 41,5 га заповідної землі в Пущі-Водиці вартістю в десятки мільйонів доларів належать 4 особам, у трьох з яких міцні зв'язки з нардепом.

У Юрія Берка спільний бізнес з дружиною Деркача Оксаною Тереховою та його помічником Дмитром Ковальчуком. Антон Симоненко - нинішній помічник нардепа, чоловік Олени Миронюк - колишній помічник Деркача.

Сам Андрій Деркач, який за 21 рік в парламенті став найбагатшим нардепом від Сумщини, своє ставлення до заповідної землі заперечує.

Гектари заповідної землі були виділені в приватні руки Обухівською РДА в 2010 році. Тоді цю землю поділили на 23 ділянки і безкоштовно виділили для 23 осіб, які повинні були вести особисте селянське господарство. У нинішній РДА кажуть, що про виділення цих земель нічого не знають і вважають це злочином. Серед тих, хто отримав наділи - в основному пов'язані з Деркачем люди: працівники ТРК "Ера", якою він володіє, помічники, представники компаній-партнерів. Серед перших власників були Берко і Симоненко.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", окупаційна влада Криму незаконно продали два захоплених пансіонати в Алушті колишньому депутату Верховної Ради України Олегу Царьову.