RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Без жебраків і музики: нові правила для метро Києва показали смішною фотожабою

У вівторок, 12 листопада, Київрада затвердила нові правила користування метрополітеном: тепер в столичній підземці заборонено просити милостиню, клеїти рекламу і здійснювати підприємницьку діяльність.

Про це повідомляється на сайті Київської міської ради.

Як зазначається, попередні правила користування метро були затверджені в 1995 році і є застарілими.

Нові правила забороняють цілий ряд звичних для користувачів метро явищ: жебрацтво, розклеювання реклами, агітацію, гучну музику і гру на музичних інструментах, проведення масових заходів і здійснення підприємницької діяльності.

Більш того, пасажири тепер "зобов'язані мати акуратний зовнішній вигляд". Частково одягненим людям, босим і в нижній білизні - прохід буде заборонений.

У той же час, пасажирам з проблемами із зором дозволили їздити в метро з собаками-поводирями, проте тварини повинні мати намордник, спеціальне посвідчення і пройти навчання в умовах метрополітену.

Також нові правила стосуються перевезення спортивного спорядження, в тому числі велосипедів. Їх, а також садовий інвентар і рибальські снасті можна перевозити виключно в спеціальних чохлах.

У мережі скептично відреагували на нововведення.

Як раніше повідомляв "Апостроф", 8 листопада в київському метро стався масштабний збій в системі електронного квитка, через що утворилися величезні черги.