RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

NASA відправить на Марс вертоліт: навіщо він там потрібен і як виглядає

Марсохід Perseverance доставить на Марс вертоліт NASA Ingenuity, який здійснить політ над поверхнею Червоної планети на висоті менше 5 кілометрів.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на публікацію у виданні New York Times.

Складність польоту над поверхнею Марса полягає в тому, що на цій планеті розріджена атмосфера, тому важко створити підйомну силу для літального апарата.

Політ на висоті 5 кілометрів над Марсом, який планує здійснити вертоліт Ingenuity, можна порівняти з пересуванням на висоті близько 30 тисяч метрів над Землею - це в два рази вище, ніж висота польотів реактивних лайнерів. Дослідники враховують також те, що тяжіння на Марсі в три рази менше.


"Я скажу вам, то, що мене найбільше радує, - це готовність спостерігати за польотом вертольота в інший світ", - зазначив директор NASA Джим Брайденстайн.

Якщо політ пройде успішно, вчені отримають унікальні фотографії з Марса, а згодом, можливо, і з інших планет Сонячної системи.

Як повідомляв "Апостроф", професор Жан-Марк Салотті з Національного політехнічного інституту Бордо у Франції прийшов до висновку, що для створення цивілізації на Марсі необхідно як мінімум 110 осіб.