RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Секрет вічної молодості: вчені відкрили унікальний ген

У майбутньому за допомогою технології редагування генів CRISPR, яку зараз успішно тестують на мишах, можна буде перепрограмувати необхідний ген і зробити тіло людини самовідновлюваним.

Про це повідомляє Sci Tech Daily.

Читайте також: Учені отримали несподівані дані аналізу стародавньої ДНК: відкривають таємницю заселення Південної Америки

Морські анемони (Nematostella vectensis), актинії, є небагатьма тваринами, які не піддаються старінню та негативному впливу навколишнього середовища. Вчені давно вже хотіли пізнати таємницю їхнього безсмертя, а в листопаді 2022 року дослідники максимально близько підійшли до бажаної відповіді. Їм вдалося зробити генетичний відбиток актинії, виявивши ген, який відіграє особливу роль розвитку їх клітин.

Цей ген відіграє ключову роль формуванні нервової системи людей та інших тварин, що демонструє: ці регуляторні механізми диференціювання нервових клітин збережені у всьому тваринному світі.

Нейрони, залізисті і сенсорні клітини морських анемонів створені із загальної популяції, а ген SoxC - необхідний для утворення всієї різноманітності клітин організму та підтримки їх балансу протягом усього життя. Нові дослідження також показали, що ці тварини мають спільні зі складними організмами генні каскади для диференціювання нервових клітин.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" розповідав про те, що аналіз ДНК дозволив відновити зовнішність родини неандертальців .