RU  UA  EN

Понеділок, 21 жовтня
  • НБУ:USD 40.90
  • НБУ:EUR 44.50
НБУ:USD  40.90
Суспільство

Новини

21 жовтня

20 жовтня

19 жовтня

Всі новини

"Шпанська мушка" не зовсім мушка: найдавніший афродизіак насправді є смертельно небезпечним

Науковці, які виявили докази поширення бубонної чуми 4 тисячі років тому, з'ясували, що протягом всієї історії "шпанську мушку" помилково вважали афродизіаком. Однак її активний компонент - кантаридин, насправді може стати смертельним і бути отриманий із сотень видів жуків-наривників.

Про це повідомляє Ancient Origins.

Читайте також: Це може вбити вашого улюбленця: що ні в якому разі не можна давати собакам

"Шпанську мушку" у краплях продають в аптеках та онлайн-магазинах, як підсилювач лібідо та збудник бажання. Однак до цих крапель входить не однойменний жучок, а кантаридин, який одержують із сотень видів жуків-наривників по всьому світу, які виробляють цю речовину, коли хочуть захиститися від хижаків або привабити партнера під час розмноження.

При вживанні цього збудника, у чоловіка може виникнути печіння у сечовивідних шляхах, що може призвести до неконтрольованої ерекції – пріапізму.

Небезпечна для здоров'я доза "шпанської мушки" знаходиться десь між 10 та 65 міліграмами. Цей засіб також прописують для лікування бородавок через здатність відшаровувати шкіру. До списку побічних ефектів входять викидень, судоми, утворення тромбів та смерть.

Водночас існують шахраї, які замінюють кантаридин на зміїну олію, що також небезпечно для здоров'я.

Раніше "Апостроф" розповідав, як за допомогою двох продуктів можна позбутися комах у квартирі, а заразом і неприємного запаху.

  • Вас може зацікавити:

Сад в Англії назвали найсмертоноснішим у світі - кожна рослина тут може вбити людину

Ботокс впливає не тільки на зморшки: які довготривалі ефекти він має

Хірурги назвали найпопулярнішу пластичну операцію у світі, і це не збільшення грудей