RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Унікальна голландська облігація приносить прибуток уже 375 років: в чому секрет "вічного боргу"

Кожне суспільство, що поважає себе, шанує свої традиції та зобов'язання. Так, крім стародавнього готелю, що функціонує в Японії, в Європі виявлено голландську облігацію, за якою досі виплачуються відсотки, через 375 років з моменту її придбання.

Про це пише Ancient Origins.

Читайте також: Кості мамонтів та грецькі амфори: на дні Каховського водосховища знаходять унікальні

"У 1648 році Водна рада Лекдейк Бовендамс зіткнулася з проблемою збору коштів на капітальний ремонт набережної. Вони вирішили випустити унікальну облігацію на пред'явника, пообіцявши її власнику щорічні виплати на невизначений термін. Ця фінансова концепція, відома як вічний борг, була поширена в Середні віки. На відміну від сучасних облігацій з фіксованим терміном погашення, безстрокові облігації діють доти, доки існує організація-емітент. Пройшовши через кілька організацій ради з водних ресурсів, вона тепер належить Stichtse Rijnlanden, яка продовжує виплачувати відсотки по облігаціях", - йдеться в матеріал.

Зазначається, що захоплива історія облігації полягає в тому, що вона підтримувалася коштом оподаткування бенефіціарів захищених дамб, і оскільки ці регіони не брали участі у війнах, які могли б виснажити фінансовий ресурс, облігація продовжує своє існування.

"Хоча первісна вартість облігації в 1000 гульденів каролуса з часом трансформувалася в євро, річний процентний платіж по ній залишається 11,35 євро. Придбання Єльським університетом облігації у 2003 році призвело до виявлення прострочених відсотків, які мали бути погашені належним чином. Хоча голландське управління водного господарства технічно може оголосити дефолт за боргом, символічна вартість облігацій та позитивний розголос роблять їх гідними інвестиціями”, - зазначає автор статті.


Раніше "Апостроф" повідомляв, що в центрі Лондона будівельники натрапили на римську гробницю з унікальною мозаїкою.

Вас також може зацікавити:

У древньому ассирійському місті археологи знайшли скульптуру богині Іштар

Після виверження Везувія стався потужний землетрус: вчені зробили нове відкриття про загибель Помпеїв

У Британії знайшли найстаріший дерев'яний артефакт: за 6 тисяч років на ньому збереглося різьблення