RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Як боги Давнього Єгипту святкували Новий рік: з'явились вражаючі фото з Храму Есни

Приголомшлива новорічна сцена, намальована стародавніми єгиптянами, була виявлена дослідниками, які відновлюють твори мистецтва на стелі Храму Есни.

Про це повідомляє Livescience.

Читайте також: У Єгипті археологи розкопали незвичайну мумію: в чому її унікальність

На картинах зображені єгипетські божества Оріон (також званий Сах), Сотіс та Анукіс на сусідніх човнах, а богиня неба Нут, що поглинає вечірнє небо над ними. Це міфологія, яка детально описує єгипетський Новий рік. Про це заявили у Тюбінгенському університеті в Німеччині, який спільно з Міністерством туризму та старожитностей Єгипту очолив реставрацію.

На зображенні Оріон є однойменним сузір'ям, а Сотіс — Сіріус. Ця зірка зникала на нічному небі Стародавнього Єгипту на 70 днів на рік, перш ніж знову видно на сході. У перший день її появи і відзначали давньоєгипетський Новий рік. Ніл у цей час сезонно розливався, і єгиптяни були переконані, що приблизно через сто днів після появи Сіріуса богиня Анукіс була відповідальна за відступ паводкових вод Нілу.

Ця новорічна картина стала останнім із кількох відкриттів, зроблених археологами у цьому храмі. Ці дивовижні картини були вкриті двохтисячолітньою сажею, брудом і навіть пташиним послідом. Протягом п'яти років вчені очищали стелю, знаходячи все нові зображення, включаючи зображення стародавнього зодіаку та різних астрономічних сузір'їв, міфологічних богинь та різних написів.

Раніше ми писали, що у Єгипті знайшли близько 100 саркофагів.

Вас також може зацікавити:

Міг боротися за Ганнібала чи Цезаря: археологи виявили останки бойового слона, фото

У США знайшли унікальний корабель XIX століття: кадри

Вікінги відкрили Північну Америку задовго до Колумба: археологи виявили нові докази