RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

Всі новини

"Бенфіка" - "Динамо": кияни показали, в чому треба рівнятися на суперника

Напередодні матчу 4-го туру Ліги чемпіонів в групі В між "Бенфікою" і "Динамо" київській команді ще раз вказали, в якому напрямку стратегічного розвитку слід рухатися: готувати і продавати гравців, так, як це роблять чемпіони Португалії.

Про це на своїй сторінці в Фейсбуці написав український журналіст, головний редактор популярного футбольного видання football.ua.

"Бенфіка" відзвітувала за минулим фінансовому році. Гравців продали на 82 мільйони євро. Чистий прибуток за підсумками фінансового року - 20,4 мільйона євро. Дивлюся на нинішніх гравців основи "Бенфіки" і розумію, що дохідна стаття фінансів клубу розпланована дуже грамотно. В основі команди грають, як мінімум, 8 футболістів, які можуть бути вигідно продані вже наступного літа. При цьому "Бенфіка" є чемпіоном Португалії, лідером нинішнього сезону (кращий старт в історії турніру), бореться за місце в плей-офф Ліги чемпіонів і щороку продає своїх кращих гравців ", - написав журналіст.

Нагадаємо, в попередній зустрічі "Динамо" і "Бенфіки" перемогу здобули португальці - в Києві вони забили у ворота киян два голи. У разі невдачі в Лісабоні, кияни розпрощаються з надіями не тільки поборотися за вихід в плей-офф Ліги чемпіонів, а й за третє місце, яке дає право вийти в 1/16 фіналу Ліги Європи. При це 1 листопада Сергій Ребров може дати шанс декільком молодим гравцям, як було в двох іграх на попередньому тижні - проти "Зорі" і "Карпат".

"Апостроф" проведе онлайн-трансляцію матчу "Бенфіка" - "Динамо"

Втім, Крижанівський вважає, що це всього лише вимушені заходи, а не взятий курс на виховання майбутніх зірок.

"Коли я чую про черговий карт-бланш на" введення молодих гравців в основу Динамо "," втратимо пару років, але побудуємо команду "і так далі і тому подібне - мені вже просто стає смішно. Раніше було сумно, зараз просто смішно. Всі наші "введення молодих" це від безвиході або збігу обставин. Але ніяк не у вигляді стратегії розвитку команди і клубу. Були б здорові Гармаш і Федорчук - вийшов би хоч раз Оріховський? Ні, не вийшов би. Був би здоровий Данилу Сілва - з'явився б Тимчик проти Зорі? так-так, саме так ... у багатьох важливих матчах вийде в основі Бесєдін? Ні в одному. Тільки у випадку з травмою Мораес. Ну а сьогодні подивіться на основу "Бенфіки", де буде людина 5-7 молодше 23-х років. і склад "Динамо", де будуть розшивати перспективні хлопці по 25-29 років, про яких потім головний тренер скаже, що у них "немає мотивації". Але ж виявляється, що можна і молодих вводити , і титули вигравати, і в 20-мільйонному плюсі бути. Це можливо", - вважає фахівець.

Як повідомляв "Апостроф", 29 жовтня у Києві "Динамо" розгромило "Карпати" 4:1 в рамках 13-го туру Прем'єр-ліги України. Голами у киян відзначилися Артем Бесєдін, Домаґой Віда, Микола Морозюк та Павло Оріховський. Примітно, що Бесєдін та Оріховський забили свої дебютні м'ячі за київський клуб.