RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Маємо їхати: глава українського біатлону висловився про участь збірної в Кубку світу в Росії

Президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак прокоментував можливий бойкот етапу Кубка світу в Тюмені з боку української збірної.

В інтерв'ю biathlon.com.ua Бринзак заявив, що рішення з даного питання буде приймати Міністерство молоді та спорту. При цьому глава ФБУ висловив думку, що українські спортсмени повинні поїхати в Тюмень.

"Розмови з спортсменками з приводу можливої поїздки ще не було, хоча я вже читав інформацію в російській пресі про те, що ми поїдемо. Моя ж позиція з даного питання наступна. Тут є суто спортивна і політична складова. Є наказ міністра спорту про те, що на офіційні змагання, що проводяться в Росії, але під егідою міжнародних федерацій, таких як чемпіонати світу та Європи, етапи Кубка світу і, в нашому випадку, Кубка IBU, ми можемо їхати. Але приймати запрошення на участь в комерційних змаганнях, не можемо.

Я, як людина, яка відповідає за спорт, вважаю, що ми повинні їхати - заробляти якомога вищі місця в загальному заліку, відстоювати національну квоту. Якщо ми не поїдемо, втратимо квоту - її забере та ж Росія. Але якщо на політичному рівні порахують, що ми не повинні брати участь в цих змаганнях - нехай міністерство приймає рішення, і ми його будемо зобов'язані виконувати", - сказав Бринзак.

Відзначимо, що раніше збірні США, Канади та Чехії заявили про свій намір бойкотувати етап Кубка світу в Тюмені. Також американці закликали бойкотувати етап в Росії збірну Норвегії.

Нагадаємо, раніше в інтерв'ю "Апострофу" Бринзак розповів, за чиї гроші українські спортсмени можуть поїхати в Тюмень.