RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

17 квітня

16 квітня

Всі новини

Усик зізнався, що буде робити, якщо монахи Лаври долучаться до ПЦУ

Абсолютний чемпіон світу в першій важкій вазі Олександр Усик заявив, що стане віруючим Православної церкви України, якщо в ПЦУ перейдуть монахи Києво-Печерської лаври.

Слова Усика призводить expres.online.

"Чи готовий я стати віруючим ПЦУ? Якщо монахи Києво-Печерської лаври перейдуть до єдиної Української православної церкви, то я теж це зроблю. Якщо вони вирішать бути з Російською православною церквою, то буду там, де будуть мої духовні наставники", - сказав український боксер.

"Скажу відверто: я переживаю за монахів, тих людей, які присвятили своє життя служінню Богу. Я з ними регулярно спілкуюся, черпаю від них духовну їжу. Розумію, що їх не варто втягувати у конфлікти. Не можна забороняти цим людям молитися, бо це їхня місія на Землі.

Так, я уже заявляв у ЗМІ, що захищатиму ченців Києво-Печерської лаври, якщо на них нападуть радикали. Однак надіюся, що до цього справа не дійде і що здоровий глузд переможе. Вірю, що церковні діячі та державні мужі домовляться, ніхто ніщо не забиратиме силою, монахів не виселятимуть примусово з лаври", - також зазначив Усик.

Нагадаємо, Усик є прихожанином церкви Московського патріархату.

Раніше "Апостроф" також повідомляв про те, що Усик розповів про свої поїздки на Донбас.