RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Красуня Магучіх на старті: розклад українців на Олімпіаді 5 серпня

Літні Олімпійські ігри в столиці Японії Токіо вийшли на фінішну пряму. Залишилося чотири дні змагань.

У четвер, 5 серпня, українські олімпійці змагатьмуться у семи видах спорту.

Нарешті маємо "золото": результати українців на Олімпіаді 4 серпня

Сьогодні боротьбу за медалі починає одна з головних надій України на олімпійське золото легкоатлетка Ярослава Магучіх. У нинішньому сезоні 19-річна красуня з Дніпра не має рівних в секторі для стрибків у висоту.

А тепер про все по порядку.

Легка атлетика

О 3:10 по Києву почнеться кваліфікація в секторі для стрибків у висоту. Ярослава Магучіх представлена в групі В, а Юлія Левченко та Ірина Геращенко - в групі А. До слова, Левченко і Геращенко також демонструють у нинішньому сезоні хороші результати. Бажаємо нашим дівчаткам виходу в фінал, який відбудеться 7 серпня.

О 10:30 Іван Лосєв і Едуард Забуженко виступлять за себе, і за дискваліфікованого Ігоря Главана на 20 км в спортивній ходьбі. Не скажу, що вони є фаворитами, але лідерам однозначно дадуть бій.

Читайте: Ми з росіянками найкращі подружки: українські медалістки Олімпіади "відзначилися" дивною заявою

О 13:00 розпочнеться фінал зі стрибків з жердиною серед жінок. Серед 15-ти учасниць і 25-річна Марина Кіліпко з Харкова. У кваліфікації вона, як і інші фіналістки, взяла висоту 4.55 метрів. Щоб поборотися за медалі, харків'янці потрібно показати найкращий особистий результат в історії - понад 4.70 метрів.

І о 13:37 наша жіноча команда спробує пробитися у фінал естафети 4 x 400 метрів. Суперниці у наших дівчат дуже сильні - Білорусь, Велика Британія, Італія, Канада, Нідерланди, США і Ямайка. Українки бігтимуть по п'ятій доріжці. Для виходу в фінал потрібно потрапити в трійку забігу або ж бути у вісімці найкращих серед двох півфіналів.

Гребля на байдарках і каное

В 3:44 відбудеться півфінальний спринтерський заїзд на 200 м серед каноїсток, в якому бере участь Людмила Лузан.

О 4:05 відбудеться півфінальний заїзд в байдарках на 500 м. За вихід у фінал поборються Юлія Юрійчук і Марія Повх.

Вільна боротьба

Сьогодні пройдуть змагання чоловіків-вільників. У ваговій категорії до 74 кг виступить Василь Михайлов, а в категорії до 125 кг Україну представлятиме Олександр Хоцяновський.

Читайте: Переписали історію: українки завоювали ще дві медалі на Олімпійських іграх

Михайлов в 1/8 фіналу боротиметься з азербайджанцем Тураном Байрамовим, а Хоцяновський боротиметьс з іранцем Аміром Хоссейном Заре.

Бокс

На 9 ранку заплановано півфінальний бій Олександра Хижняка в середній вазі. Його суперник Еумір Марсьяль з Філіппін. Саша вже гарантував собі медалі, але, звичайно ж - бронза не межа для нашого боксера.

Велотрек

Українки Олена Старикова і Любов Басова поборються за медалі в кейріні. На 10 ранку заплановані чвертьфінальні заїзди за участю українок.

Сучасне п'ятиборство

Наш п'ятиборець Павло Тимощенко сьогодні змагатиметься у секторі для фехтування. Старт сесії - о 10:30.

Дивіться: Китай попереду планети всієї, Україна в топ-40: медальний залік Олімпіади

Карате

Сьогодні будуть розіграні перші в історії Олімпіад медалі в карате. У перший день змагань Україну представить в куміте серед жінок в категорії до 55 кг Анжеліка Терлюга. 29-річна одеситка є однією з фавориток в боротьбі за медалі.

Змагання проходять за особливою системою. У кожній дисципліні беруть участь по 10 спортсменів, які розділені на дві групи. У півфінал виходить по два спортсмени з кожної групи, які вже за олімпійською схемою розігрують медалі.

Українка за вихід в півфінал битиметься з японкою Міхо Міяхара, австрійкою Беттіною Планк, єгиптянкою Радвою Сайєд і казашкою Молдір Жангбірбай. Початок першого бою - 10:30.