RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Путін не відступить: розкрито один з сценаріїв початку світової війни

Президент Російської Федерації Володимир Путін у конфронтації з Заходом не відступить, ситуація може розвиватися в різних напрямках, аж до світової війни.

Про це "Апострофу" заявив дипломат, керівник фонду "Майдан закордонних справ" Богдан Яременко.

За його словами, відносини між Заходом і Росією переходять на новий етап, який буде значно агресивнішим, інтенсивним і конфронтаційним, ніж підхід, який застосовували до сих пір -стримування і діалог.

"Зрозуміло, що це викристалізується трохи пізніше. У тому числі, скажімо, і наміри не обмежуватися висилкою дипломатів (у зв'язку зі скандалом через отруєння екс-розвідника РФ Сергія Скрипаля та його дочки, - ред.), досить шаблонним кроком, а перейти, наприклад, до арештів нерухомості, інших фінансових активів. Нинішні дії фактично свідчать про початок нової стадії протистояння", - сказав Яременко.

Разом з тим, він нагадав, що Росія завжди дзеркально відповідала на висилку дипломатів, тому вона це зробить і зараз.

"А в іншому питання не в реакції Росії, а в тому, що висилка дипломатів є реакцією на її агресивну, мілітаристську зовнішню політику. Росія провокує такі дії, а не реагує на них, це теж треба враховувати", - сказав експерт.

Яременко підкреслив, що конфронтація загострюється, конфлікт поглиблюється, і не тільки щодо України.

"І зовсім точно Росія не буде відступати: це неможливо з тієї причини, що Путін застосовує підхід зосередження уваги на собі, своїх вимогах, нагадуючи, що він - противник. Йому не вдалося стати повноправним партнером, і він вирішив стати повноправним ворогом або противником. Цей підхід диктує необхідність продовжувати ескалацію. Якщо він перестає бути противником, у нього немає аргументів, щоб стати партнером", - підсумував він.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Це новий етап, може дійти до світової війни: що значить видворення дипломатів РФ.