RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

21 квітня

Всі новини

Мир через примус: названо причини, через які Кім Чен Ин погодився на переговори з Трампом

Північнокорейський лідер Кім Чен Ин погодився піти на переговори з президентом США Дональдом Трампом через тиск, який чинився на нього з боку в тому числі і традиційних партнерів.

Про це "Апострофу" розповів дипломат, керівник фонду "Майдан закордонних справ" Богдан Яременко.

За його словами, незважаючи на те, що результатом недавньої зустрічі стали швидше декларації, ніж будь-які реальні дії, вона все ж є позитивною подією в історії спроб вирішення північнокорейської кризи.

"Війна на Корейському півострові – це одна з найдовших криз на планеті, яка залишається нерозв’язаною, невирішеною, відбувається подальше загострення навколо питання розробки ядерних озброєнь. Тому зустріч Трампа і Кім Чен Ина – це хороший знак, що навіть у найгостріших питаннях і проблемах бажання обох сторін достатньо для демонстрації руху вперед і пошуку якихось рішень в ім’я всього людства... Згадаймо, що рік тому ситуація рухалась у прямо протилежному напрямі – від демонстрації бажання вирішувати до демонстрації бажання воювати один з одним. Тому це певний переломний момент, який з часом може дати відповідь на питання закінчення формальної війни між Кореями, денуклеаризації півострова або навіть об’єднання двох Корей", - зазначає Яременко, кажучи також, що за досвідом таких переговорів цікаво спостерігати і українцям.

Крім того, дипломат порівнює саміт США і КНДР з відсутністю результатів переговорів з Росією.

"Що стосується глобального конфлікту між США і Росією, то з останніми не виходить саме тому, що Путіна важче примусити. Адже Корея йде на поступки не стільки з доброї волі Ким Чен Ина, а тому, що на неї чиниться тиск навіть з боку її традиційних партнерів, таких як Китай і Росія. Ким Чен Ин же розглядав ядерну зброю як гарантію безпеки власного режиму. Але США, примушуючи інших тиснути на Північну Корею, фактично повернули питання так, що подальші ядерні розробки, реалізація ядерної і ракетної програм стали загрозою для режиму. Тобто фактично Північна Корея йде на мир з примусу", - резюмує експерт.

Детальніше про переговори Дональда Трампа і Кім Чен Ина читайте в матеріалі "Апострофа": Трампу вдалося примусити Кім Чен Ина до миру: що робити з Путіним.