RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Був в Криму: скандал з топ-чиновником з ЄС отримав новий поворот

Прем'єр-міністр Чехії Андрій Бабіш підтвердив, що його син Андрій був в окупованому Криму, запевнивши, що його перебування там було законним і не було викраденням.

Про це повідомляє чеський портал lidovky.cz, передає "Європейська правда".

Політик підкреслив, що має достатньо доказів. Він розкритикував журналістів, які взяли інтерв'ю у його сина і заявив, що це було зроблено навмисно.

За словами Бабіша, інформація про його сина була ретельно підготовлена і приурочена до національного свята 17 листопада, оскільки Бабіша-молодшого журналісти відвідали ще в середині жовтня.

Прем'єр заявив, що його син був госпіталізований у липні 2015 року, після того, як поліція знайшла його на автомагістралі. "Його відвезли в психіатричну лікарню. Я тоді попросив перевести його в Національний інститут психічного здоров'я", - сказав він.

Там, за словами прем'єр-міністра, його після цього син зустрів лікаря Діту Протопопову. Бабіш-молодший заявляв, що саме людина Протоповой викрав його і вивіз до Криму.

Бабіш не пояснив, як його син виявився на півострові, адже, ймовірно, він потрапив туди з території Росії в порушення українського законодавства. Однак він заявив, що розповість докладніше в неділю ввечері в одній з телевізійних програм.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Бабіш спростував слова свого сина, що того насильно вивезли до окупованого Крим, назвавши його душевнохворим.