RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Активіст Стерненко звинуватив відомство Авакова в незаконному стеженні

Громадський активіст Сергій Стерненко звинуватив Одеську поліцію в незаконному стеженні.

"Я маю підстави стверджувати зі 100% упевненістю що пристрій, за допомогою якого відстежували мої переміщення, використовувався співробітниками одеської поліції", - написав активіст на своїй сторінці в Facebook.

Стерненко розповів, що через півгодини після виявлення трекерів до нього подзвонив співробітник Шевченківського відділу поліції і запропонував відкрити кримінальне провадження за даним фактом, також запропонувавши направити слідчо-оперативну групу для їх видалення.

"Я відмовив. Тому що це навіть не підслідність поліції. А ще через півгодини той же поліцейський знову мені зателефонував і запропонував послугу з огляду авто на факт наявності інших пристроїв. Хто хоч раз подавав в поліцію заяву про злочин, знає, як там опираються і не хочуть відкривати кримінальне провадження. А тут самі дзвонять. Ще послуги пропонують. Який цікавий збіг ", - зазначив Стерненко.

Активіст нагадав, що ці трекери були знайдені вже після скоєння третього нападу на нього.

"Швидше за все, вони там були не день і не два. Врахуйте ще факт того, що поліція Одеської області знала про те, що на мене готувалися напади, але нічого не робила для їх запобігання. Більше того - спеціально відмовляла мені в наданні охорони. Тому тут можна недвозначно зробити висновки, для чого на моє авто поліцейські чіпляли один з GPS-трекерів", - зазначив він.