RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Відомий бізнесмен побудує шикарнийострів-місто в Тихому океані: опубліковані фото

Засновник сервісу PayPal Пітер Тіль виділив кошти на будівництво незалежної плаваючої країни з 300 будинків і супутньої інфраструктури в Тихому океані, неподалік від Полінезійських островів і Нової Зеландії.

Про це повідомляє видання u-news.

План будівництва передбачає створення острова-міста з житловими будинками, ресторанами, офісами, готелями і повноцінною інфраструктурою для комфортного проживання.

Згідно з планами розробників, "країна" буде жити без загальноприйнятих норм законодавства, урядової гілки влади. Для жителів також буде створена спеціальна "національна" криптовалюта Vayron.

Проект поки називається "пілотною програмою". У його розробку частково залучено уряд Полінезії, який занепокоївся зростанням рівня океану в регіоні і бачить в такого роду проектах можливість для переселення жителів. Вчені та інвестори з усього світу також залучені в розробку.

На оприлюднених схемах проекту помітно, що будинки будуть покриті "зеленою покрівлею", на якій будуть вирощувати різні культури (в основному овочі та зелень).

Як повідомляв "Апостроф", в січні екологи повідомили, що в результаті глобального потепління до 2100 року в Україні може піти під воду понад мільйон гектарів землі, в тому числі зона відпочинку, промислові та військові об'єкти, житлові райони.