RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Росія управляє інтернет-тролями в ЄС, Африці і Латинській Америці: гучні деталі розслідування

Росія керує цілою розгалуженою мережею інтернет-ботів у ЄС, Африці та Латинській Америці, через яку підштовхує громадян до заворушень та акцій протесту.

Про це повідомляє "Апостроф" із посиланням на УНІАН.

Інститут досліджень глобальних загроз і демократій провів власне дослідження, проаналізувавши великий об'єм інформації про заворушення сепаратистів у Каталонії та збройих протестів у Сантьяго. Експерти виявили, що в Латинській Америці та Африці велика мережа фейкових акаунтів діє в інтересах російської військової розвідки, під оперативним контролем структур, близьких до Євгена Пригожина (російський бізнесмен, який спонсорував найманців із ПВК "Вагнер", що воювали в Сирії - ред.).

Зараз іспанські правоохоронці з'ясовують, чи допомагали російські антиглобалісти каталонцям клонувати сайти референдуму і створювати ботів для поширення повідомлень таких діячів і організацій, як Ассанж, Сноуден, RT або WikiLeaks, через соціальні мережі.

Тим часом дослідження активності аккаунта під час протестів в Сантьяго дозволили виявити групу активних користувачів, залучених в суспільне обурення в Каталонії, особливо під час заворушень в аеропорту Ель-Прат. Якщо, навіть, такі облікові записи безпосередньо не пов'язані з Росією, можливо, що ними керували з Куби або Венесуели.

Як повідомляв "Апостроф" раніше, у Києві співробітники СБУ викрили угруповання, яке займалося створенням фейкових сторінок у соцмережах, аби за винагороду від громадян Росії та бойовиків ДНР поширювати неправдиву інформацію та дестабілізувати ситуацію в країні.