RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Вчені зробили важливу заяву про мутації короновірусу і розробку вакцини

Група дослідників з Бразилії розшифрувала і представила науковому співтовариству геном коронавірусу COVID-2019, який було виявлено у громадянина цієї країни.

Про це повідомляється в публікації, розміщеній на сайті Інституту Адольфу Лутца.

За результатами попереднього аналізу, колектив дослідників дійшов висновку, що в генетичному коді бразильського коронавірусу є відмінності від оригінального штаму, вперше виявленого в китайському місті Ухань. Крім того, дві мутації в його геномі ідентичні тим, що було виявлено в структурі вірусу з Мюнхена.

Результати дослідження було отримано через 48 годин після виявлення першого випадку захворювання в регіоні, наголошується в повідомленні. Робота велася спільно з вченими з Інституту тропічної медицини Університету Сан-Паулу і британського Оксфордського університету.

За припущенням вчених, отримана інформація може допомогти в створенні вакцини від нового вірусу.

Як повідомлялося раніше, випадок захворювання на коронавірус підтвердили в країнах-сусідках України: Білорусі, Грузії, Румунії та Литві.

Нагадаємо, докладніше про ризики появи коронавірусу в Україні читайте в матеріалі "Апострофа": Проти України було скоєно злочин і зараз ми безсилі перед коронавірусом - доктор медичних наук.