RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Відвалять кругленьку суму: компанія "позичить" обличчя волонтера для створення роботів-гуманоїдів

Вчені виявили, що життя в компанії роботів покращує психічне здоров'я, а виробник роботів Promobot шукає обличчя для свого наступного робота-гуманоїда, який з 2023 року використовуватиметься в готелях, торгових центрах і аеропортах. Добровольцю, котрий назавжди передасть права на використання свого обличчя, заплатять 200 тисяч доларів.

Про це розповідає Daily Мail.

Promobot - нью-йоркський виробник роботів, відомий своїми жахливо реалістичними роботами-гуманоїдами. Його роботи використовуються в 43 країнах, виконуючи роботу адміністраторів, промоутерів, консультантів, гідів та консьєржів.

"Наша компанія розробляє технології в галузі розпізнавання осіб, а також мови, автономної навігації, штучного інтелекту та інших областей робототехніки. З 2019 року ми активно виробляємо та поставляємо на ринок роботів-гуманоїдів", - розповіли у компанії.

Фірма шукає людину з "добрим і доброзичливим" обличчям, щоб використовувати його на роботі-помічнику-гуманоїді. Робота для використання в аеропортах, торгових центрах та роздрібних магазинах по всій Північній Америці та на Близькому Сході, замовила компанія зі США.

Хоча Promobot вказав, що волонтер повинен мати добре та доброзичливе обличчя, компанія відкрита для заявок від людей будь-якої статі та віку. При цьому розробники не повідомили, чому хочуть використовувати саме справжнє обличчя, а не згенероване комп'ютером.

Як розповідав "Апостроф", раніше курсанти військового училища Сен-Сір (Франція) під час навчань випробували робота-собаку Spot американської компанії Boston Dynamics, якого відправляли в розвідку.