На що чекати від росіян і на які "гарячі точки" треба звернути увагу: у США дали прогноз війни в Україні

Журналісти The New York Times спрогнозували розвиток бойових дій у повномасштабній російсько-українській війні на найближчі 6 тижнів, спираючись на нинішню ситуацію.

Про це вони повідомили у звіті на вебсайті The New York Times.

Які загальні прогнози

Зараз розвідка США бачить можливості для розвитку контрнаступу ЗСУ на півдні та північному сході України.

Читайте також: Чи справді окупанти можуть підірвати Каховську греблю: Буданов оцінив ймовірність

"Імпульс наразі на боці України, і українські високопосадовці оптимістично говорять про перспективи перемоги на полі битви. Це також точка зору оцінокрозвідки США, яка бачить вікно можливостей у наступні шість тижнів для України, щоб досягти успіхів на півдні та північному сході,перш ніж негода змусить армію противника зробити паузу та перегрупуватися", - зазначили журналісти.

Водночас у США вважають, що повномасштабна війна триватиме ще місяцями, що призведе до повсюдного розвалу російських сил, тоді як Україна може досягти успіху. Та варто зауважити: незабаром осіння негода сповільнить динаміку війни.

""Распутіца": це те, що в російській мові називається сезоном непроїзних доріг через багнюку. Воно починається пізньої осені та може сповільнити бойові дії. Щойно в лютому ґрунт затвердіє, армії противника зможуть рухатися швидше", - написали у звіті.

У нинішній період бойових дій країна-терорист РФ втрачає темп, але все ж війну не програла. У зв'язку з цим Кремль може використати наступні осінній і зимові місяці для перегрупування та/або навчання новомобілізованих окупантів.

"Гарячі точки" - Херсон і Луганськ

Офіційні особи Сполучених Штатів припускають, що контрнаступ ЗСУ на півдні може змусити російських окупантів відійти з Херсону. Уже зараз є свідчення, що ворог перемістив близько 60 тисяч людей з Херсона на лівий берег Дніпра.

Читайте також: Бої за Херсон: чи окупанти триматимуть оборону і куди можуть піти ЗСУ

Щодо Луганська, то українське військо, на думку посадовців США, здатне оточити чи зламати російські лінії оборони. Наприклад, уже в найближчі тижні ЗСУ можуть повернути під контроль логістично важливе місто, через яке відбувається постачання зброї та техніки для окупантів.

Чи продовжиться підтримка України

Журналісти видання вбачають "ознаки того, що допомога може бути поставлена під сумнів", якщо республіканці візьмуть контроль над Конгресом США на проміжних виборах.

Крім того, вони вказують на такі несприятливі фактори, як наближення зими, інфляція, дефіцит енергії тощо.

Раніше "Апостроф" повідомляв, як Ізраїль допоміг Україні в боротьбі з іранськими "шахідами".