RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

Ліквідацію Татарського замовили з України: деталі допиту Дар'ї Трепової

Підозрювана у вбивстві російського військора Владлена Татарського Дар'я Трепова розповіла, що передати бюст з вибухівкою загиблому її попросили з України.

Про це повідомив один із Telegram-каналів.

Згідно з її свідченнями, вона жила звичайним життям, стежачи за новинами. Переважно читала українські телеграм-канали. Потім зійшлася з якимсь активістом і їй запропонували перебратися до Києва на позицію редактора в одному з медіаресурсів. На стажуванні вона мала показати, що вміє боротися з російською пропагандою.

Читайте також: У Петербурзі пролунав сильний вибух: що відомо про долю "військора" Татарського

Першим завданням Трепової було знайомство з Владленом Татарським у книгарні, після якого вона мала надіслати фотозвіт: Дарина та лідер патріотичної ланки. Виконала, зарахували.

Потім підозрювану нібито відправили до Москви, де через таксиста передали "таємну річ" - погруддя з вибухівкою, про яке, як вона стверджує, не знала.

Повернувшись до Петербурга, Дар'я віддалено отримала нове завдання - зустріч із Татарським на Університетській набережній. Там вона мала передати посилку і "загнути" щось про героїв ПВК "Вагнер". На цьому її дії закінчились. Треповій сказали, що купили їй авіаквиток Пулково — Узбекистан. Із Азії її пообіцяли переправити в Україну.

Увесь час вона нібито звітувала керівництву України про свої дії.

Так сталося, що вбито одного Владлена Татарського, а мало б бути чоловік п'ять-шість. І Трепова також. Саме в цей момент у неї народився вислів, який пізніше повторить: "Мене підставили".

Вибухотехніки, які готують експертизу, а ця процедура нешвидка, мають підтвердити: бомбу активували на відстані — у неї було зашито сім-карту.

Коли Дарина, контужена, виходила з усіма з розкинутого клубу, то вже все зрозуміла. Спрощено це називається витратним матеріалом. У перші години була впевнена, що вбила багатьох, тому робила хаотичні дії: подалась на Васильєвський острів, викликала таксі, доїхала до ЖК "Північна Долина", де живе знайомий її формального чоловіка. Чекала розв'язки і дочекалася вранці 3 квітня

Її свідчення штовхнули слідство на перекваліфікацію кримінальної справи на статтю "Тероризм".

Раніше ми повідомляли деталі затримання Дар'ї Трепової

Вас може зацікавити:
”Нам потрібен терор”: у Росії відреагували на смерть Владлена Татарського

Вбивство Татарського: західні аналітики вказали на важливий момент

У вбивстві Татарського підозрюють Дар'ю Трепову: фото, відео та всі подробиці про дівчину

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Світ
Теги: