RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

На генпрокурора Болгарії скоєно замах: що стало мотивом

У Болгарії вранці 1 травня на шляху кортежу з головним прокурором країни Іваном Гешевим спрацював вибуховий пристрій. Прокуратура почала розслідування теракту.

Про це повідомляє Болгарське національне телебачення.

Читайте також: "Йому тут не місце": болгарський політик викинув прапор України на вулицю

Інцидент стався близько 11:45 біля авто, в якому їхав генпрокурор у Самоковському районі. Вибух був "надзвичайно сильний" і стався через півтора місяця після того, як Гешев оголосив, що став об’єктом змови з метою усунення з посади генпрокурора.

Він мав їхати у Туреччину, проте в останній момент вирішив відхилитися від маршруту і поїхати на зустріч із прокурорами. Правоохоронці встановлюють, чи був витік інформації про зміну маршруту.

Коли авто з генпрокурором їхало у напрямку Софії, біля села Ковачевці стався вибух на повороті, де потрібно зменшити швидкість. Там утворився кратер глибиною 30-40 см і діаметром до чотирьох метрів. Попередньо - бомба мала три кілограми тротилу та осколки, які застрягли в навколишніх деревах. Вибухівку могли привести в дію дистанційно, пишуть ЗМІ. Обійшлося без постраждалих.

Мотив підривників поки що невідомий. Варто зауважити, що Болгарія не ухвалила жодного рішення про заморожування активів РФ. Тоді як росіяни та їхні компанії володіють нерухомістю у Болгарії. Також повідомлялося, що генпрокурор Гешев 28 квітня здійснив візити в Україну та Молдову.

Нагадаємо, раніше німецьке видання писало, що протягом усього періоду війни в Україні багато країн допомагало нам у боротьбі з російськими загарбниками. У тому числі й Болгарія - на початку повномасштабного вторгнення РФ, вона постачала зброю та паливо, що виявилося критично важливим.

  • Вас може зацікавити:

Ціль незмінна: чи вдасться російським агентам зробити з Молдови "друге Придністров'я"

В Росії розкрили гучне вбивство 25-річної давнини: слід веде до Путіна

У Польщі з ножем напали на українців: є жертви