RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Бойовики ХАМАС зробили з газового балона "керовану торпеду": фото і відео

Бойовики палестинського терористичного угруповання ХАМАС створюють підводні дрони-камікадзе Al Asef зі звичайних газових балонів.

Про це повідомляє видання Defence.

Читайте також: Що буде з сектором Гази після розгрому ХАМАС: стали відомі плани Ізраїлю та США

Оскільки їхні характеристики тримають у секреті, експерти по оприлюднених кадрах дійшли до деяких висновків.

За словами оглядача Naval News H I Sutton, корпус дрону зроблений з балону для стисненого газу. Через це, щоб занурити відповідну конструкцію під воду, використовували рулі глибини з чималою площею.

Поки що невідомо, яку силову установку використовують для Al Asef, проте, очевидно, застосовують "класичний" бензиновий двигун від безпілотника "літакового" типу.

Хвостову частину та гвинт створено від елементу водолазної апаратури. Це "прикручено" до балона. Так само маса бойової частини невідома. Припускають, що використовують "класичний" контактний підривач.

Для управління прикрутили Go-Pro-камеру, тому виведення дрона на ціль можливе виключно з постійним керуванням від оператора.

ХАМАС 2021 року мав підводні дрони-камікадзе Al Asef. Припускають, що конструкцію та технології бойовики могли "позичити" у "колег" із "Хезболли" або Ірану.

Нагадаємо, що експерти пояснили, що може означати оголошення війни Ізраїлю угрупованням хуситів "Ансар Аллах", яке контролює Ємен, після початку наземної операції в Секторі Гази проти ХАМАСу.

  • Вас також може зацікавити:

Що буде з сектором Газа після розгрому ХАМАС: стали відомі плани Ізраїлю та США

Україна також відчує вплив ХАМАС - американський дипломат

Напад стався за згодою Москви: в Ізраїлі зробили заяви щодо ХАМАС і оголосили стан війни