RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

У Тбілісі силовики розігнали демонстрантів, застосовуючи кийки та сльозогінний газ: відео

У Тбілісі силовики почали застосовувати спецзасоби проти учасників мирної демонстрації перед парламентом, під час розгляду законопроекту "про іноагентів".

Про це повідомляє Netgazeti.ge.

Читайте також: "Ні російському закону": відео протестів у Грузії 8 березня

Напружена ситуація спостерігається біля заднього входу до парламенту - теж поряд із парламентом, що на вулиці Читадзе. Співробітники МВС встановили на місці водометну машину. Крім того, активується звукове попередження, яке закликає громадян розійтися. Спецпідрозділи мобілізовані поряд із парламентом, що на вулиці Чичинадзе.

Кілька протестувальників було доставлено до карет швидкої допомоги після того, як поліція нібито застосувала до них перцевий балончик. Сьогодні МВС розповсюдило другу заяву, в якій учасників мирної акції закликають підкорятися вказівкам правоохоронців. У другому повідомленні агентства також йдеться, що під час акції "вже постраждав один співробітник МВС".

Як відомо, правляча партія порушила обіцянку і внесла до законопроекту "Про прозорість іноземного впливу", зміни, замінивши термін "агент іноземного впливу" на "носій інтересів іноземної держави".

Проект закону надасть організаціям-отримувачам грантів статусу "носіїв інтересів іноземної держави", а США, Євросоюз та міжнародні фонди, що видають гранти в Грузії, - статус "агента іноземної держави".

Міжнародні партнери Грузії, у тому числі США, Європейський Союз та Рада Європи, висловили стурбованість щодо відновлення роботи над законопроектом, який був "беззастережно" відкликаний владою Грузії минулого року. Західні партнери закликають Грузію відмовитися від ухвалення згаданого закону, оскільки він перешкоджатиме європейській перспективі Грузії.

Прийняття аналогічного закону у Росії повністю ліквідувало незалежні громадські організації та ЗМІ. Росія з часом посилила цей закон, і тепер він поширюється на приватних осіб та всіх, хто якимось чином отримує гроші від Заходу.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що рік тому правляча коаліція Грузії заявляла про відкликання законопроекту про так звані "іноагенти", через який спалахнули протести.

  • Вас також може зацікавити:

Кремль заробляє очки: дипломат пояснив, навіщо Росія розхитує ситуацію на Балканах

"Друг" Путіна здивував заявами про війну в Україні та належність Криму

Від Куби і до Непалу: кого вербує Росія для війни проти України