RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

У Держдепартаменті розповіли, як глави спецслужб РФ, які знаходяться під санкціями, змогли приїхати в США

США призупинили дію однієї категорії санкцій у відношенні керівників спецслужб Росії, щоб вони змогли прибути до Вашингтону для проведення переговорів зі своїми американськими колегами.

Про це повідомила глава прес-служби Держдепартаменту Хізер Нойерт.

Мається на увазі недавній візит у Вашингтон голів Служби зовнішньої розвідки (СЗР) Росії Сергія Наришкіна і ФСБ Олександра Бортнікова, а також начальника Головного управління (ГУ) Генерального штабу Збройних сил РФ Ігоря Коробова.

"Можу сказати в цілому, що, якщо якесь питання вважається відповідним американським інтересам національної безпеки, то у нас є здатність скасовувати це, так що у людей є можливість приїзду в США", - сказала Нойерт.

"Не секрет, що, незважаючи на безліч розбіжностей з урядом Росії, у нас також є області, в яких ми повинні працювати разом. І одна з них - це боротьба з тероризмом і ІД. На цьому зупинюся, крім цього у мене для вас нічого немає", - додала співробітник Держдепу.

Однак вона відмовилася надавати деталі в'їзду в США зазначених російських чиновників, підкресливши, що розголошувати візові рішення забороняє чинного законодавства.

"Можу сказати наступне, знаючи, що це питання викликає роздратування у багатьох журналістів: запити на видачу віз і тому подібні речі ми обговорювати не можемо. Ця інформація вважається приватною у відповідності з федеральним законодавством. Подобається вам це чи ні, такий закон, і тому ми повинні його дотримуватися", - підсумувала Хізер Нойерт.

Як повідомляв "Апостроф", міністр фінансів США розкрив подробиці засекреченої частини "кремлівської доповіді".