RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

У США прощаються з Джорджем Бушем-старшим: опубліковані відео

На Капітолійському пагорбі у Вашингтоні розпочалася церемонія прощання з 41-м президентом США Джорджем Бушем, який помер в п'ятницю, 30 листопада, на 95-му році життя.

Про це повідомляє ТАСС.

Труну з його тілом була доставлена з Х'юстона (штат Техас) в Вашингтон і встановлений в центральному залі - Ротонді - будівлі конгресу США.

Після того, як труну з тілом колишнього американського лідера під рушничний салют була доставлена в будівлю Капітолію, перед численними присутніми, серед яких були в тому числі безліч політиків, виступив віце-президент Майкл Пенс. Серед присутніх був також Джордж Буш-молодший з сім'єю.

"Президент Буш був великим лідером, який дуже сильно вплинув на життя цієї держави. Але він також був і просто гарною людиною, який був вірний дружині, своїй сім'ї і своїм друзям", - зазначив віце-президент. За його словами, Буш-старший був настільки скромною людиною, що за своє життя не написав жодної автобіографічної книги.

Попрощатися з Бушем-старшим також прибув нинішній президент Дональд Трамп з дружиною.

Церемонія прощання триватиме до 07:00 ранку середи. З екс-президентом зможуть попрощатися колишні і нинішні керівники іноземних держав, глави іноземних дипломатичних місій, політики та тисячі американців.

Буш-старший займав пост президента тільки один термін - з 1989 по 1993 роки. Під час президентства Буша в світі відбулися глобальні зміни: падіння комунізму в Європі і розпад СРСР. Міжнародна політика США в роки правління Буша-старшого відзначена військовими операціями в Панамі, на Філіппінах і в Перській затоці. У 1993 році він програв на виборах демократу Біллу Клінтону.

Як повідомляв "Апостроф", в серпні 2018 року в США на 82-му році життя помер сенатор від штату Арізона і кандидат в президенти на виборах 2008 року Джон Маккейн.