RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Байден скасував скандальний указ Трампа про заборону популярної соцмережі

Введену указом колишнього президента США Дональда Трампа заборону на будь-які угоди з китайською компанією ByteDance, яка володіє популярною соціальною мережею TikTok, було скасовано в середу, 9 червня.

Як повідомили на офіційній сторінці Білого дому, відповідний указ підписав президент США Джо Байден.

У серпні 2020 року Дональд Трамп в рамках політики антикитайських санкцій заборонив американцям вести справи з китайськими компаніями ByteDance і Tencent, які володіють відеосервісом TikTok і месенджером WeChat, зокрема купувати у них рекламу. На порушників заборони могли накласти штраф.

На думку Трампа, китайські додатки пов'язані з владою КНР і дозволяють спецслужбам збирати персональні дані американських користувачів.

Чинний глава держави Джо Байден підписав новий документ, який зобов'язує Міністерство торгівлі США ретельно перевіряти іноземні мобільні додатки. Особливу увагу звертатимуть на ті, що пов'язані з потенційними противниками Вашингтона і здатні загрожувати інтересам Америки.

Як повідомляв "Апостроф", раніше президент США Джозеф Байден скасував тимчасову заборону на в'їзд в США іноземців, який діяв з квітня 2020 року.