RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Зустріч Трампа і Кім Чен Ина: в мережі нагадали відео з розповіддю біженки про страшні реалії життя в КНДР

У день зустрічі в Сінгапурі президента США Дональда Трампа і лідера Північної Кореї Кім Чен Ина в мережі згадали промову біженки з КНДР, активістки і правозахисниці Пак Енмі.

Відповідне відео було опубліковано на сторінці в Facebook видання "Настоящее время".

Варто зауважити, що Пак Енмі народилася в 1993 році в КНДР в освіченій і впливовій сім'ї, яка займалася торгівлею на чорному ринку під час голоду. Через якийсь час батька дівчини відправили в трудовий табір за контрабанду, а частина родини втекла в Китай, де потрапила в руки торговців людьми. З 2009 року Пак Енмі живе в Південній Кореї. Її історія стала відома після виступу на Всесвітньому молодіжному форумі One Young World в 2014 році в Дубліні.

У своїй промові вона розповіла, що в дев'ять років побачила публічну страту матері своєї подруги через перегляд голлівудського фільму, в 13 років її матір згвалтували на її очах, - жінка запропонувала себе замість дитини, а в 14 років в Китаї їй довелося серед ночі самостійно ховати свого батька. Вона також пояснила, як пробиралася через пустелю Гобі за компасом та зірками.

"Смерть або гідність - у нас були ножі, і ми були готові вбити себе, якщо б нас відправили назад в Північну Корею. Вона невимовна. Людей не можна утискати тільки тому, що вони тут народилися. Ми повинні сфокусуватися не на режимі, а на людях, які все забули. Коли я перетинала пустелю Гобі, боячись померти, я думала, що всі у світі байдужі", - підкреслила Пак Енмі.

Раніше дипломат Богдан Яременко розповів "Апострофу" про історичну зустріч в Сінгапурі - Трампу вдалося примусити Кім Чен Ина до миру: що робити з Путіним.