RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Світ

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

Людей "відловлюють" на кожному кроці: українець розповів про жорсткий карантин в Китаї

У Китаї в період пандемії коронавірусу влада сформувала з числа місцевих жителів численні групи "вимірювачів температури", які на кожному кроці фіксують температуру тіла оточуючих та записують ці показники

Про це розповів "Апострофу" українець Остап Федишин, який проживає в Китаї.

"Влада з початком коронавірусної кризи створила цю величезну армію "вимірювачів температури" - платять кожному зарплату (невелику), таким чином, даючи людям можливість заробити", - сказав він.

За словами Федишина, в Пекіні в якийсь момент біля входу в усі двори з'явилися такі люди.

Переважно - це люди похилого віку, пенсіонери, які перевіряють у кожного (хто входить / виходить) документи, фіксують час, вимірюють температуру та записують всю інформацію.

Федишин зазначив, що необхідність такої функції сумнівна, оскільки такі люди часто дублюють дані технічних пристроїв.

"Скільки і куди б ти не входив протягом дня, скрізь одне і те ж - документи, температура, запис в книгу ... Явний перебір!" - зазначив українець.

Він додав, що на самому початку пандемії китайці були сильно налякані коронавірусом та цуралися іноземців, оскільки вважали, що від людини з Європи або США можна з високою ймовірністю заразитися. Зараз цей страх потроху відходить.

Крім того, китайці як національно орієнтовані люди відверто радіють, що їх країна швидко змогла впоратися з вірусом, тоді як європейцям це поки не вдається.

Детальніше про особливості боротьби з коронавірусом в Китаї читайте в матеріалі "Апострофа": Студмістечко суворого режиму: як проходить карантин в Китаї.