RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Розвідники в США розповіли про високу ймовірність краху єврозони

Політична невизначеність в Європейському Союзі, зокрема, в єврозоні, змушує деякі країни прораховувати ризики їх можливого виходу з валютного союзу.

Про це йдеться в матеріалах приватної американської розвідувально-аналітичної компанії Stratfor.

Про те, що єврозона схильна до ризику розпаду, "Апостроф" писав раніше.

У новому звіті експерти Stratfor також нагадують, що єврозону можуть залишити такі країни, як Італія та Греція.

Однак про можливий вихід з валютного союзу також замислюються і більш стійкі в економічному плані країни, наприклад, Нідерланди. Ініційоване центристською партією християнських демократів дослідження, з одного боку, має дати відповідь на питання про вплив політики Європейського центрального банку (ЄЦБ) на голландських вкладників і пенсіонерів.

"Але в дослідженні ... також спробують дати відповідь на питання про те, як та яким чином Нідерланди можуть покинути єврозону. Проведення такого дослідження також демонструє, наскільки серйозно уряд і партії усвідомлюють можливість краху єврозони", - йдеться в матеріалі Апострофа за висновками Stratfor.

Нідерландські політики стурбовані майбутнім валютного союзу і хочуть знати, які є варіанти в разі кризи в єврозоні. "З огляду на загрозу референдуму про членство в єврозоні у Франції, Італії або Греції, їхні побоювання цілком обгрунтовані", - йдеться в матеріалі.

Експерти Stratfor відзначають, що Нідерланди є важливим гравцем в Північній Європі. "У разі, якщо криза в ЄС прискориться, Нідерланди, ймовірно, спробують узгодити свою політику з інтересами своїх традиційних союзників - Бельгією і Люксембургом - а також зі стратегією Німеччини", - вважають вони.