RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Олланд зробив гучну заяву про зв'язки європейських радикалів з Путіним

Президент Франції Франсуа Олланд заявив, що Кремль фінансує різні націоналістичні організації в Європі, перевіряючи таким чином силу Заходу і намагаючись його послабити.

Про це він сказав в інтерв'ю польському виданню Gazeta Wyborcza.

“Росія намагається відновити вплив колишнього СРСР, тому й атакувала Україну. Вона бере участь у вирішенні конфліктів у світі, щоб мати з цього користь. Це видно в Сирії. Росія хоче, щоб її вважали сильною і постійно перевіряє нашу (Заходу – ред) силу і здатність до протидії", – підкреслив Олланд.

Він зазначив, що російська ідеологія зараз є дуже консервативною. При цьому він заявив, що всі праворадикальні організації в Європі в більшій або меншій мірі пов'язані з Росією.

"Росія стверджує, що захищає християнство від ісламу, але техніка, стратегія і способи впливу подібні до тих, які функціонували в радянський час", – сказав Олланд.

При цьому він зізнався, що знаходиться в контакті з президентом РФ Володимиром Путіним, але це не означає, що треба погоджуватися з російською "політикою доконаних фактів".

"Нас, Європу, притиснули до стіни. Якщо ми будемо сильні та згуртовані, то Росія вимушена буде встановити з нами тривалі і рівноправні відносини", – заявив Олланд.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Олланд різко відреагував на заяву президента США Дональда Трампа про слабкість Євросоюзу і НАТО, підкресливши, що Європа не потребує порад від сторонніх. За його словами, Північноатлантичний Альянс не застаріє до тих пір, поки не застаріють загрози безпеки.