RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

22 квітня

Всі новини

Жванецький назвав головні жахи путінської Росії

Суспільство Росії "з радістю голодуватиме, але будуватиме ракети", а жити в країні "стало гірше, але ще терпимо".

Про це в інтерв'ю "Співрозмовнику" заявив затирик Михайло Жванецький.

"Все дорожчає. Завжди втішаєш себе: "Стало гірше, але ще терпимо". Але я інтуїтивно відчуваю наростання чогось нехорошого. Бачу перерахування грошей в кишенях... Був час, коли ти не знав, скільки у тебе в гаманці. А зараз повинен знати.

При цьому наше суспільство з радістю буде голодувати, але будувати ракети. Або авіаносець. У нас є "Адмірал Кузнєцов", але у нього, як ти знаєш, є великий недолік: коли він рушив, то відзначив свій маршрут чорним димом. Боляче говорити, та всі газети писали: наші космонавти бачили цей дим з космосу... А того, щоб бути ситими, і запускати ракети, чомусь ніхто в уряді ще не запропонував", - зазначив він.

За словами Жванецького, його обурюють нехлюйство і тотальна безкарність в Росії.

"Постійно чуєш про катастрофи, в яких гинуть наші люди: то під'їзд від вибуху газу впаде, то півбудинку згорить в самому центрі Москви, то автобус з дітьми перевернеться. І я якось не помічаю, щоб справжні винні понесли покарання. Повинні працювати суди! Не можна до цього так просто ставитися! У всіх цивілізованих країнах, мені здається, подібні трагедії закінчуються показовим судом. Те, що газова система нікчемна і дороги не чистяться – це вже для Росії звично. А ось те, що не працюють суди, для мене незвично. Це неподобство", - вважає сатирик.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що українців обурило пояснення сатирика Михайла Жванецького того, за що ж саме він отримав орден від президента Росії Володимира Путіна.